Weibulls Mangold, röd Rubin

Gammaldags grönsak med färgstarkt bladverk att odla både som grönsak och som dekoration.

Skörda blad för blad så växer nya ut.

Späda blad kan ätas färska och större blad tillredas som spenat. Stjälkarna är matigare och kan kokas i lättsaltat vatten som sparris.

Mangold är lämplig att frysa, lätt förvälld.

Sådd: I näringsrik jord på friland vid minst 10 grader.

Reducerat pris 31,41 kr 25,13 kr var 34,90 kr
Tillgänglighet: I Lager
Artikelnr
ec7847

Gammaldags grönsak med färgstarkt bladverk. Odlas ofta som ettårig, men är en tvåårig växt. Släkt med betan. Bladen kan ätas färska i sallader eller som spenat. Bladstjälkarna kan kokas som sparris. Lättkokta, skurna mangoldsjälkar frästa i panna med olivolja, vitlök och kryddor blir en varm sallad med härlig smak. Mangold är lämplig att frysa, lätt förvälld.

Odla i fuktighetshållande, lucker och näringsrik jord när jordtemperaturen är över 10 grader. Gödsla gärna med hönsgödsel, nässelvatten och grasklipp. Gallra om plantorna kommer tätt! Skörda genom att plocka enstaka blad (drag loss försiktigt)eller skär av hela plantan ca 10 cm från roten. Nya blad utvecklas efterhand. Använd gärna fiberduk under hösten och täck plantorna som skydd, för längre skördesäsong.

Sniglar lär inte vara lika förtjusta i röda blad som i gröna vilket kan vara tänkvärt vid val av sort.

Färgstarka bladgrönsaker som Mangold är så fina att de passar för odling som dekoration i trädgården. Kan även odlas i stor kruka!

Mangold är nyttigt. Rik på magnesium, kalium, C- och K-vitamin.

Skriv din egen recension
Du recenserar:Weibulls Mangold, röd Rubin