Grusfilter 300 10m3/h

Grusfilter 300 10m3/h

Grusfilter 2x150 12m3/h

Grusfilter 2x150 12m3/h

Grusfilter 150 6m3/h

Grusfilter 150 (6m3/h) för manuell sköljning

15 315,00 kr 12 252,00 kr
Tillgänglighet: I Lager
Artikelnr
XX000

Grusfilter 150 (6m3/h) för manuell sköljning

Närvaron av mekaniska föroreningar (sand, silt, alger) skapar en stor olägenhet vid användningen av vatten för moderna växtbevattningssystem. Deponering av mekaniska föroreningar orsakar överväxt av bevattningssystemelement (kapillärer, emittrar, sprinklers, labyrintdroppar). Med vissa typer av icke-avtagbara system som dropplinjer eller kapillärer, är igensättning likvärdigt med att en del eller hela installationen förstörs.

Det bästa sättet att eliminera mekaniska föroreningar är att installera en lämplig grusfiltermodell. Dessa filter är mycket effektiva anordningar och orsakar en liten sänkning i vattentrycket. Råvattnet som strömmar genom grusbädden städas. Partiklarna av föroreningar som fångas i övre delen av insättningen bör periodiskt kastas ut ur filtret.

Detta uppnås genom att vattendriftens riktning ändras och spolventilen öppnas. Omvänd vatten strömmar för att skölja grusfiltret. Sköljningsfrekvensen beror på mängden föroreningar och mängden vattenintag.

Lämplig filtermodell väljs utifrån den specifika vattenförbrukningen. På grund av metoden för att genomföra sköljprocessen produceras underhållsfria filter som sköljs automatiskt (styrs av hydrauliska magnetventiler) och filtreras med manuell sköljning med hjälp av en lämplig inställning av kulventilen.

Skriv din egen recension
Du recenserar:Grusfilter 150 6m3/h